lördag 6 december 2008

Förbered dig och gör ditt bästa

Väldigt många många saker i livet ligger utanför vår kontroll, jag tänker på externa händelser och andra människor med sina nycker och önskningar. Allt du kan göra för att röra dig framåt är att förbereda dig, vara på plats och göra ditt bästa! Vare sig du vill avancera i din karriär, vinna din älskades hjärta, uppfostra lyckliga barn eller göra något för världsfreden är det hela enkelt; förbered dig, var på plats och gör ditt bästa.

fredag 5 december 2008

Det du fruktar först

Gör det du fruktar först! Boka det där tandläkarbesöket, ring den där arga kunden eller ta tag i den där surdegen som du har låtit ligga alltför länge. När du röjt undan det du fruktade för ur ditt sinne kommer du att ha mer energi till att koncentrera dig på det som är viktigt, som till exempel relationer och resultat.

torsdag 4 december 2008

Snabb och effektiv

Gör dig själv känd som en pålitlig och effektiv person. Gör saker kvickt när du blir tilldelad en uppgift. Utveckla ett rykte om att du får saker gjorda snabbt och med kvalitet. Du skapar värde genom att agera. Det snabbare du agerar desto större värde skapar du. När du gör saker med en gång kommer både du och din omgivning att tjäna på det.

onsdag 3 december 2008

Inte alltid på kontoret

Förväntar sig människor att du tålmodigt sitter vid ditt skrivbord och väntar på att få svara omedelbart på varje e-mejl de skickar? Varför inte lägga till en mening på din signatur i Microsoft Outlook eller Lotus Notes. Där kan du skriva något i stil med: "Jag är inte alltid vid mitt skrivbord och läser endast min e-post 2-3 gånger per dag. Om ditt ärende kräver brådskade uppmärksamhet, kontakta mig eller sänd ett SMS."

tisdag 2 december 2008

Tänk lyckliga tankar

Jag hörde ett sådant härligt citat på radion här om dagen. En flicka berättade om Peter Pan, att när han tänker lyckliga tankar kan han flyga. Det är sant! Vi är ansvariga för våra egna tankar. Ingen annan kan tänka dem åt oss. Vi bestämmer riktningen i vårt liv genom de tankar vi väljer att dröja kvar vid. När vi tänker lyckliga tankar kommer flygandet att gå av sig själv.

måndag 1 december 2008

Möt din rädsla

De flesta människor skulle hellre dö än att tala offentligt eller bli intervjuade i TV eller starta eget företag. Din bästa strategi är att helt enkelt gå ut och konfrontera din rädsla. Om du inter gör det kommer du aldrig att uppnå storhet. Det är dags att kliva ut ur tryggheten! När du börjar göra det du inte kan kommer du att börja växa. Konfrontera din rädsla idag!

söndag 30 november 2008

Gör det viktiga först

En av hemligheterna till framgång är att kunna bestämma vad som är det viktigaste att göra just nu. Framgång är i första hand en fråga inte om att göra saker rätt, utan att göra rätt saker. Fatta ett beslut att du alltid kommer att arbeta med och hålla dig till det som är det viktigaste i ditt liv. Gör det till en vana att alltid göra det viktiga först!
Författaren

Urban Gavelin har mer än tjugofem års affärserfarenhet och har arbetat med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling i Norden, Europa och globalt. Urban, som bott och arbetat i Stockholm, London och New York, jobbar nu främst med ledarskaputveckling, säljträning och är diplomerad coach. Han har studerat företagsledning vid Lausanne Business School och Institutet för företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm.

Bottleneck Blog by Urban Gavelin © 2007-2009