lördag 20 december 2008

Den haltande förloraren

Det är intressant att notera i sportens värld att när en idrottsman misslyckas med ett lopp eller ett skott, utvecklar de ofta omedvetet en haltande gång efteråt. "Hur skulle jag kunna ha lyckats, när allt kommer omkring, ser du inte att jag är skadad?" Vi har alla lätt att ta till den haltande förlorarens beteende när vi blir missmodiga. Se om du kan upptäcka ditt eget nästa gång och byta ut det mot något mer lämpligt beteende.

fredag 19 december 2008

Var närvarande

Ansträng dig att alltid vara där du är, mentalt och socialt inte bara fysiskt. Koppla med det du gör och de människor du är tillsammans med. Parkera allt annat åt sidan. Du kan alltid plocka upp det sen. Det handlar om att vara närvarande i ditt eget liv. Var du än är, var närvarande!

torsdag 18 december 2008

Portalen till din hjärna

Modern hjärnforskning förklarar att uppmärksamhet är informationens portal in till din hjärna. På sätt och vis är intelligens vår förmåga att koncentrera oss. Uppmärksamhet är det som kopplar ihop våra tankeprocesser med hjärnans minnesfunktioner. När du lär dig att fokusera din uppmärksamhet förefaller du bli intelligentare.

onsdag 17 december 2008

Var inte rädd för att misslyckas

Det är intressant att notera att de mest framgångsrika människorna misslyckas oftare än andra. Det är därför att de inte är rädda att prova nya saker. Superentreprenören prövar nya koncept. En god slagman i baseboll missar bollen oftare än han träffar den. Ju mer de försöker, desto mer erfarna och bättre blir de. Det året Babe Ruth slog rekord i antal frivarv i den amerikanska ligan slog han också rekord i antal missade bollar! Var inte rädd för att misslyckas, var rädd för att aldrig prova.

tisdag 16 december 2008

Att handskas med avslag

Vi får alla avslag ibland, särskilt när vi sysslar med försäljning. Vi måste lära oss att handskas med det och inte ta det personligt. Lyssna på den här tonåringen när han förklarar hur han hanterade ett ”nej” på avslutningsfesten i gymnasiet. ”Hon dansade inte med mig innan jag frågade och hon dansade inte med mig efter jag frågat, så inget hade förändrats.” Det är en insiktsfull reflektion. Lär dig att handskas med ”nej” och du kommer att vara bekväm med att bjuda upp till dans oftare.

måndag 15 december 2008

Förberedelse lönar sig

Goda förberedelser är avgörande för din framgång, både i affärslivet och privat. När du är väl förberedd tenderar du att vara lugn och full av tillförsikt. Du blir inte så lätt överaskad eller bortdribblad eftersom du har analyserat dina alternativ och bestämt dina mål i förväg. Kom ihåg talesättet: "Om du misslyckas att förbereda dig, förbereder du dig att misslyckas."

söndag 14 december 2008

Skriv ned det!

Lita inte på ditt eget minne! Det är en bra idé att alltid ha papper och penna till hands. Fånga upp dina idéer, tankar och de saker du måste komma ihåg. Skriv ned dem genast, så fort du kommer att tänka på dem. Frigör din hjärnas kapacitet till det den är bäst på som till exempel kreativ analys och att processa information. Gör det till en vana att skriva ned det!
Författaren

Urban Gavelin har mer än tjugofem års affärserfarenhet och har arbetat med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling i Norden, Europa och globalt. Urban, som bott och arbetat i Stockholm, London och New York, jobbar nu främst med ledarskaputveckling, säljträning och är diplomerad coach. Han har studerat företagsledning vid Lausanne Business School och Institutet för företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm.

Bottleneck Blog by Urban Gavelin © 2007-2009