lördag 17 januari 2009

Tiden, din mest dyrbara resurs

Tiden är din mest värdefulla resurs. Vi har alla lika mycket tid; tjugofyra timmar per dygn, men inte alla har lärt sig att hantera den lika effektivt som somliga. Faktum är att tiden är mer dyrbar än pengar eftersom det är en icke förnybar resurs. När du väl spenderat den är den borta för alltid. Om du förlorar pengar kan du tjäna tillbaka dem eftersom de är förnybara. Men du kan aldrig få igen förlorad tid, så använd den förståndigt!

fredag 16 januari 2009

Dina ord skapar din framtid

Personen som säger "jag kan" och personen som säger "jag kan inte" har båda rätt. Ord är väldigt kraftfulla! De ord vi använder om oss själva både högt eller i vår tysta, inre dialog, liksom vad andra männsikor vi litar på säger om oss, formar vår självbild och våra attityder. Om du inte är nöjd med var du befinner dig, börja förändra dina ord i en mer positiv riktning. Dina ord skapar din framtid. Det du säger om dig själv formar din bestämmelse.

torsdag 15 januari 2009

Kom igång med rätt saker

Det är bra att göra saker rätt men det är mycket mera viktigt att göra och få igång rätt saker! För att vara effektiv är det helt avgörande att du lär dig konsten att prioritera rätt. Om du vill komma vidare i din karriär, måste du lära dig att välja aktiviteter med högt värde, hög påverkan och hög avkastning över andra, mer triviala saker. Du måste inte få till det hela fullständigt rätt, du måste bara få igång det!

onsdag 14 januari 2009

Bit för bit

Hemligheten till att lyckas med vilken större uppgift som helst är att bryta ned den i mindre bitar, bitar du kan hantera, bitar som du kan göra någonting med. Sök hela tiden efter nästa åtgärd, gör den och projektet kommer att öppnas upp för dig steg för steg. Du kan uträtta vad som helst om du bara bryter ned uppgiften i tillräckligt små bitar.

tisdag 13 januari 2009

Målet bredvid ditt mål

Vi misstar ofta ett mål med ett slutresultat och när vi gör det, misslyckas vi och blir missmodiga. Låt mig ta ett enkelt exempel som viktminskning för att illustrera; Vi sätter ofta ett bantningsmål för oss själva; så och så många kilo, när viktminskning i verkligheten är ett resultat av att vi uppnår några helt andra mål, nämligen att äta mindre och träna mer. De målen är handlingsorienterade, slutresultat är helt enkelt en konsekvens. Koncentrera dig alltid på handlingsorienterade mål för att ta dig dit du vill.

måndag 12 januari 2009

Hantera dina kundämnen som kunder

Ge dina kundämnen den kvalitet i eftertanke, uppmärksamhet och service som de potentiellt förtjänar. Hantera dem som om de redan var dina kunder. Erbjud dig att skapa värde för dem utan att du omedelbart får något tillbaka. Sedan, hantera dina bästa kunder som om de vore kundämnen! Sluta aldrig att uppvakta dem och tillfredställa deras förväntan. Glöm inte att du måste förtjäna dina fortsatta affärer. När du tar väl hand om dina bästa kunder brukar de ge upphov till dina mest lönsamma affärer.

söndag 11 januari 2009

Fråga alltid efter nästa steg

En kraftfull fråga för att försäkra sig att saker och ting går framåt, är att alltid fråga efter nästa åtgärd eller nästa steg. Att genomföra en viktig uppgift i ett större projekt kan ibland vara lite överväldigande men allt du behöver är att koncentrera dig på nästa steg för att få saker att fortskrida. På det här sättet kan du röra dig mot ditt mål ett steg i taget.
Författaren

Urban Gavelin har mer än tjugofem års affärserfarenhet och har arbetat med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling i Norden, Europa och globalt. Urban, som bott och arbetat i Stockholm, London och New York, jobbar nu främst med ledarskaputveckling, säljträning och är diplomerad coach. Han har studerat företagsledning vid Lausanne Business School och Institutet för företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm.

Bottleneck Blog by Urban Gavelin © 2007-2009