fredag 23 januari 2009

Skapar du tillräckligt med värde?

Är du en del av lasten eller en del av besättningen? När man flyger luftballong och ballongen börjar sjunka kommer kaptenen att börja kasta lasten överbord för att hålla ballongen i luften. Skapar du värde i det sammanhang där du är verksam? Ett sätt att lyckas och komma vidare är att utveckla och underhålla vanan att leverera mer än du har betalt för. Till slut kommer du att bli belönad och ofta behöver du alls inte vänta länge!

torsdag 22 januari 2009

Värdefull användning av tid

En mycket bra fråga att närsomhelst ställa till sig själv är: "Vilken är den mest värdefulla användningen av min tid just nu?" Vad det än är, arbeta med det. Din förmåga att disciplinera dig själv till att arbeta de få uppgifter kan göra enorm skillnad i ditt liv och är den kvalitet som gör allt annat möjligt för dig.

onsdag 21 januari 2009

Håll höjden

När man klättrar eller vandrar i bergen finns det en tumregel att komma ihåg: Håll alltid höjd. Ge inte lättvindigt upp territorium du erövrat. Genom att hålla höjden kan du enklare röra dig i terrängen, du har en bättre överblick över landskapet och bevarar din energi. Du håller dig närmare nästa bergstopp och kan enkelt komma ned och snabbt slå till mot ditt mål. Ta, bevara och behåll höjderna i ditt liv.

tisdag 20 januari 2009

Fokusera på det viktigaste

Det sämsta sättet att använda sin tid är att vara noggrann med något som inte alls behöver göras. Pareto principen säger att 20% av dina aktiviteter svarar för 80% av värdet av dina aktiviteter. Det betyder att om du har en lista med tio saker som du ska göra, så kommer två av de sakerna vara viktigare än alla andra åtta saker tillsammans. För att lyckas uträtta stordåd måste du alltid koncentrera dig på de förhållandevis få aktiviteter som skapar det största värdet i ditt liv och i ditt arbete.

måndag 19 januari 2009

Gå inte på möten utan mål

De flesta möten har en agenda och jag har funnit att många människor misstar agendan från målsättningen. Målet med mötet är inte att komma igenom agendan! Om mötet inte har en tydlig målsättning, gå inte dit! Det är ett slöseri med allas tid. Hur kan du avgöra om mötet var framgångsrikt om det inte fanns tydliga målsättningar uppsatta innan? Försäkra dig alltid om att du har en klar förståelse av målsättningen innan mötet börjar.

söndag 18 januari 2009

Värm upp innan du spelar

Professionella idrottsmän värmer upp innan matchen börjar. De gör det naturligtvis för att värma upp sina muskler och tänja dem och förbereda sig mentalt. Brukar du värma upp innan du spelar inför viktiga affärsmöten? Innan du går in i ett säljmöte; gå igenom agendan och repetera din säljpresentation i huvudet och gå igenom dina viktigaste argument. Hur tänker du inleda? Hur tänker du eventuellt fråga efter ordern i slutet? Den person som är bäst förberedd vinner oftast!
Författaren

Urban Gavelin har mer än tjugofem års affärserfarenhet och har arbetat med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling i Norden, Europa och globalt. Urban, som bott och arbetat i Stockholm, London och New York, jobbar nu främst med ledarskaputveckling, säljträning och är diplomerad coach. Han har studerat företagsledning vid Lausanne Business School och Institutet för företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm.

Bottleneck Blog by Urban Gavelin © 2007-2009