lördag 12 december 2009

Gör läxan först

När du ringer på en ny kund, forska lite på det företag du ringer till. Vad är det dom säljer? Hur marknadsför sig dom själva? Gör en notering att komma ihåg namnen på nyckelpersoner i företaget. Om du vill göra det lilla extra, kolla in några av deras viktigaste konkurrenter och se hur din klient skiljer sig från dom. Beväpnad med dessa insikter kommer du vara säker på att göra ett intryck och en försäljning!

fredag 11 december 2009

Mål som engagerar dig

Vi har alla hört om S.M.A.R.T.a mål, eller hur? Ibland är de inte det smartaste målet trots allt. Det verkliga syftet med ett mål är att få igång dig! Fråga dig själv vad som verkligen skulle få dig peppad och gör det till ditt mål. Du vill ha vad du vill oavsett om du tror att du kan ha det eller inte. Fokusera på de mål som engagerar dig!

torsdag 10 december 2009

Dröm stort, agera smått

Det är bra att ha stora drömmar och en stor vision av framtiden. Jag tror att alla bör utveckla en övertygande vision för sitt liv och sin organisation. Det är emellertid också viktigt att komma till avslut, och ta nästa lilla steg. Sänk blicken och sikta på mindre mål för dig själv på väg till din stora dröm.
Författaren

Urban Gavelin har mer än tjugofem års affärserfarenhet och har arbetat med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling i Norden, Europa och globalt. Urban, som bott och arbetat i Stockholm, London och New York, jobbar nu främst med ledarskaputveckling, säljträning och är diplomerad coach. Han har studerat företagsledning vid Lausanne Business School och Institutet för företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm.

Bottleneck Blog by Urban Gavelin © 2007-2009