lördag 13 december 2008

Det viktigaste valet

Det viktigaste valet för dig är vad du bestämmer vara viktigt. Hur du prioriterar det som du uppfattar som viktigt har naturligtvis ett väldigt stort inflytande på riktningen av ditt liv och din karriär. Ta några minuter varje dag och fundera över dina prioriteringar och följ konsekvent upp dina prioriteringar i dina handlingar.

fredag 12 december 2008

Yoda principen: försök inte, bara gör det!

Om du svarar: "Jag ska försöka att göra det", när du står inför en utmaning sätter du upp dig själv för att misslyckas. Du håller ursäkternas bakdörr öppen i ditt inre; "Jag sa ju att jag skulle försöka!". I filmen "Imperiet slår tillbaka", säger Yoda med sin speciella visdom: "Försöka finns inte - det finns bara göra eller inte göra." Håll dig till Yoda principen och sluta försöka. Bara gör det!

torsdag 11 december 2008

Inspirerande motivation

Din dagliga motivation kommer från en av dessa tre källor; desperation - "Jag måste!", rationalisering - "Jag borde!" eller inspiration - "Jag vill!" För att uppnå maximalt resultat och för att mest kunna njuta av framgången, är inspiration utan tvivel den bästa källan. Undersök ditt liv; varifrån hämtar du din motivation? Tänk på vad du kan förändra i ditt liv för att göra det mer inspirerat och låta inspirationen lyfta dig till allt högre höjder!

onsdag 10 december 2008

Ta det lungt, var flexibel

Saker och ting förändras i en så rask takt att förmågan att anpassa sig och improvisera idag har blivit en viktig konkurrensfördel. "Tappa inte huvudet, när andra runt omkring dig tappar sina och skyller det på dig" skrev Kippling. Behåll ditt lugn särskilt under turbulenta tider. Jag hade en chef en gång som gav mig detta fantasiskta råd: "Ta det lugnt, var flexibel."

tisdag 9 december 2008

Tänk på papper

För många år sedan hade jag en mycket kreativ och produktiv chef som lärde mig konsten att "tänka på papper". Alltid och oberoende av ämnet, tog han ett tomt pappersark och började skriva och rita under tiden vi diskuterade saken. Sedan dess har jag alltid använt den tekniken själv. Nästa gång du står inför en utmaning ta fram ett papper och börja skriva ned dina tankar antingen i listform eller i form av en "mind-map".

måndag 8 december 2008

Spendera mindre än du tjänar

Den första regeln när det gäller att hantera pengar säger; spendera mindre än det du får in och spara mellanskillnaden. Om du inte redan har det, gör en budget för dig själv och ditt företag och håll dig till den. Se till att du lägger undan en del av din inkomst varje månad. Det är det bästa sättet att skapa rikedom. Ju tidigare du börjar desto tidigare kommer du att ha din första miljon.

söndag 7 december 2008

Inga nederlag bara återkoppling

Det finns inga misslyckanden, bara möjligheter att lära och förbättra sig genom den återkoppling våra misstag ger oss. Thomas Edison, uppfinnaren med mer än 1,000 patent, gjorde över fyratusen försök med glödlampan innan han fick den att fungera. Han sa: "Nu vet jag ytterligare ett sätt som det inte kan göras på." Kom ihåg, det finns inga misslyckanden, bara återkoppling!
Författaren

Urban Gavelin har mer än tjugofem års affärserfarenhet och har arbetat med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling i Norden, Europa och globalt. Urban, som bott och arbetat i Stockholm, London och New York, jobbar nu främst med ledarskaputveckling, säljträning och är diplomerad coach. Han har studerat företagsledning vid Lausanne Business School och Institutet för företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm.

Bottleneck Blog by Urban Gavelin © 2007-2009