lördag 27 december 2008

Ett socialt telefonsamtal om dan

Det är en god vana att underhålla sitt nätverk och hålla kontakten med släkt och vänner. Gör en medveten satsning att hålla kontakt. Det verkar vara mer naturligt för kvinnor än för män. Jag lärde mig det av en av mina mentorer. Det finns alltid en faster eller en gammal vän att ringa till och det behöver inte alls ta lång tid. Börja med att ringa ett socialt samtal redan idag!

fredag 26 december 2008

Lagen om momentum

Newton sa: "Ett föremål i vila tenderar att förbli i vila; ett föremål i rörelse tenderar att förbli i rörelse." Det är därför det är så viktigt att sätta sig i rörelse och hålla farten uppe! När man är ute och reser är det så lätt att förlora tid. Det är bara att stanna och du "förlorar" restid. Att komma ikapp är mycket svårare. Låt lagen om momentum arbeta för dig; rör dig hela tiden framåt mot dina projekt och mål!

torsdag 25 december 2008

Utbildning eller hängivenhet?

Att ha en god utbildning är bra men att ha hängivenhet är ännu bättre. Med hängivenhet kan du kompensera för brister i din formella utbildning. Du kan söka upp den information du behöver. Du kan anlita andra i ditt team, som kompletterar dig. Historien är full med människor som aldrig avslutade sin skolgång men som kompenserade det genom hängiven ansträngning.

onsdag 24 december 2008

Passion, planering och uthållighet

Passion till det du håller på med ger den energi du behöver för att fullfölja så ägna dig åt det du tycker om. God planering positionerar din talang och ökar möjligheterna till ett bra genomförande. Det lönar sig att förbereda sig! Uthållighet uppehåller initiativet och hjälper dig igenom. Kom ihåg att de som ger upp aldrig vinner och att de som vinner aldrig ger upp!

tisdag 23 december 2008

Bryt ned dina mål

Ett mål utan en stopptid är inte ett mål utan bara en dröm. Sätt ett slutdatum för dina målsättningar och bryt ned målen till mindre enheter, per månad, vecka och dag. Om ditt mål är att tjäna en viss summa pengar eller gå ned i vikt, ett visst antal kilon, bryt ned din målsättning så att du har mål för varje dag och varje vecka. På det sättet kan du försäkra dig om att du är på rätt väg och du får tillfälle att fira de små segrarna utefter vägen.

måndag 22 december 2008

Ge ett värdefullt bidrag

Man kan nästan alltid mäta en persons bidrag till samhället i pengar. När du ger ditt bidrag, varför inte försöka ge ett stort bidrag till så många människor som möjligt när du ändå håller på? Ju större bidrag du ger desto mer kommer du att kunna tjäna.

söndag 21 december 2008

Koncentrera dig på fördelarna

Koncentrera dig på fördelarna för dina kunder. Tänk mer på vad du ger dina kunder än vad du, i din tur, får tillbaka. Fundera över vad som är speciellt med ditt erbjudande. Vilka är dina unika säljfördelar (dina USP:ar - unique selling points)? När du har identifierat dem kan du med övertygelse sälja dessa specifika fördelar till din kund.
Författaren

Urban Gavelin har mer än tjugofem års affärserfarenhet och har arbetat med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling i Norden, Europa och globalt. Urban, som bott och arbetat i Stockholm, London och New York, jobbar nu främst med ledarskaputveckling, säljträning och är diplomerad coach. Han har studerat företagsledning vid Lausanne Business School och Institutet för företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm.

Bottleneck Blog by Urban Gavelin © 2007-2009