lördag 3 januari 2009

Bygg upp dina medarbetare

Om du är en ledare; förklara orsaken för dina medarbetare samtidigt som du säger åt dem vad de ska göra. Då kommer de att känna sig mer delaktiga i projektet och inte bara som anställda vilka lyder order. Bygg upp dina medarbetare och de kommer att bygga upp din verksamhet. Det kommer att vara bra både för dig och för teamet och resultatet kommer definitivt att bli bättre.

fredag 2 januari 2009

Utmärkta människor tar utmärkta anteckningar

Jag har funnit att det finns ett direkt samband mellan utmärkta människor och de som är utmärkta på att ta anteckningar. De som är bra antecknare är väl organiserade. De kommer ihåg när andra glömmer. Du kommer att imponera på dina kunder med ditt goda minne för detaljer (från dina anteckningar) och överraska din chef och dina kollegor. Gör det till en vana att alltid notera datum på alla dina anteckningar. Om du vill bli utmärkt, komma vidare i din karriär eller bli befordrad, börja ta bättre anteckningar.

torsdag 1 januari 2009

Tänk på din framtid

Dina attityder till tiden, din "tidshorisont", har ett stort inflytande på ditt beteende och dina val. Personer som tar en långsiktig vy över sitt liv och sin karriär förefaller göra bättre val av sina prioriteringar och aktiviteter än personer som inte ägnar framtiden en tanke. Framgångsrika människor har en tydlig framtidsorientering. De analyserar sina aktuella val och beteenden för att försäkra sig om att de är i linje med deras långsiktiga framtidplaner.

onsdag 31 december 2008

Först väljer du en vana

Det är bra att etablera positiva och produktiva vanor i sitt liv. Först formar du en vana sedan formar vanan dig! Det sägs att det tar tjugoen dagar att skapa ett nytt vanemönster i ditt medvetande. Kom ihåg att när du väljer en vana, väljer du samtidigt den vanans konsekvenser. Till exempel, med vanan att träna följer förbättrad hälsa. Välj vanor med konsekvenser som speglar dina långsiktiga mål och dina vanor kommer att hjälpa dig nå dem!

tisdag 30 december 2008

Vill du bli miljonär?

Jag hade förmånen att sitta bredvid en miljardär på en tre timmars flygning en gång. Han var en exentrisk person och vi hade ett fantastiskt samtal under hela resans gång. Jag frågade honom vad han ansåg vara det viktigaste när det gäller att uppnå framgång. Han svarade; "Du behöver inte vara särskilt smart eller välutbildad. Allt du behöver är att bestämma vad du vill ha och sedan ge järnet och satsa allt. Då kommer du att bli framgångsrik!"

måndag 29 december 2008

Hjälp andra att få det de vill ha

Du kan få allt du vill ha i livet om du bara hjälper tillräckligt många andra människor att få vad de vill ha. Det är på detta sätt du skapar värde på marknaden. Att betjäna andra är ett sätt att beskriva meningen med livet. Hur vi tänker, arbetar och förhåller oss själva och vidden av vår service kommer att avgöra vår belöning. Vår belöning kommer alltid att matcha den service vi ger. Ge utmärkt service och du kommer att skörda motsvarande belöning!

söndag 28 december 2008

Förbered din hisspresentation

En hisspresentation är ett kort presentation om dig själv som inte tar mer än trettio sekunder. Förbered dina viktiga poänger om dig själv beroende på syfte och vilka du kommer att tala med. Betona några få intresanta egenskaper och berätta varför det skulle löna sig för dem att lära känna dig bättre. Ha alltid visitkort tillgängliga och utbyt dem med alla dina nya kontakter.
Författaren

Urban Gavelin har mer än tjugofem års affärserfarenhet och har arbetat med försäljning, marknadsföring och affärsutveckling i Norden, Europa och globalt. Urban, som bott och arbetat i Stockholm, London och New York, jobbar nu främst med ledarskaputveckling, säljträning och är diplomerad coach. Han har studerat företagsledning vid Lausanne Business School och Institutet för företagsledning vid Handelshögskolan i Stockholm.

Bottleneck Blog by Urban Gavelin © 2007-2009